Комбінований урок економіки

Продовжуючи реалізації програми Педагогіки партнерства, сьогодні ми провели комбінований урок Економіки. На нього запросили керуючого Лохвицьким відділенням Ощадбанку Шпитяка Сергія Васильовича та Наталію Володимирівну Карабку завідувача сектору роздрібного бізнесу.

Дане заняття пройшло у формі воркшопу на тему «Заощадження та інвестування. Функції банків». Сергій Васильович почав роботу із розповіді про головні напрямки інвестування. Детально спинився на ризиках та прибутковості інвестування в національну та іноземну валюту, дорогоцінні метали. Продемонстрував учням захисні знаки на банкнотах із допомогою спеціального обладнання та наголосив на важливості збереження платіжних елементів купюр. Особливий інтерес в учнів викликали макети гривні зразка 90-х років.

Більш грунтовно і предметно Наталія Володимирівна зупинилась на темі платіжних карт, платіжної безпеки. Наголосила на тому, наскільки важливо тримати в секреті дані власної карти (Пін-код та CVV). Продовжуючи тему інвестування, обговорили переваги та недоліки депозитів. З даного питання вирішили задачу, допомігши пенсіонеру Миколі Петровичу здійснити правильний строковий вклад і порахувавши за нього прибуток від цього вкладу.

В цілому, наш комбінований урок пройшов в дружній атмосфері спільної роботи. Зробив свій внесок у формування фінансової грамотності здобувачів освіти та підприємливості (як однієї із ключових компетентностей). Я, як учитель курсу за вибором «Економіка» вдячний Сергію Васильовичу та Наталії Володимирівні за спільно проведений воркшоп. Бажаю їм впевненості, наполегливості, творчих здобутків та мирного неба.

/Files/photogallery/IMG_0289.JPG/Files/photogallery/IMG_0305.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 14