Новорічна зірочка доброти

Добро – це те, чим ми прагнемо наповнити своє життя. Добрі, щирі люди випромінюють світло і тепло, які відчувають всі навколишні. Поруч з ними нам дуже приємно і спокійно. Саме до них хочеться йти за порадою і підтримкою. Невипадково говорять: «Доброта врятує світ!».

Наша школа – це велика й дружна сім’я, де панують добро й взаємоповага, любов до людей, до Батьківщини. Ми намагаємося кожного дня, кожної миті творити добро на радість людям та на радість нашій Україні

Напередодні нового року, на засіданні шкільного парламенту, учнівське самоврядування подало ідею включитись у процес благодійності і зробити добру справу. Адміністрацією школи було прийнято рішення організувати і надати благодійну допомогу Зіньківському дитячому будинку-інтернату ім. О.В. Синяговського. До цього процесу долучились учні, їхні батьки і працівники Лохвицької загальноосвітньої школи №3 та Харківецької філії. Нами було закуплено різноманітні розвиваючі ігри, канцелярське приладдя та солодощі. Куди ж без них? Ми ж до дітей їдемо.

Після новорічно-різдвяних свят, делегація від нашої школи у складі: директора школи – Олени Колєнової та педагога-організатора – Миколи Сколоти – вирушила у далеку дорогу.

На подвір’ї закладу нас зустріла щира і привітна директор – Приступа Марина Олексіївна, яка ознайомила із особливостями роботи будинку-інтернату, його особливими вихованцями. Зіньківський дитячий будинок-інтернат ім. О.В. Синяговського засновано 1956 року. Він є соціально-медичною установою, призначеною для постійного, або тимчасового перебування або проживання дітей з порушенням фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів. Керівництвом закладу організовано змістовне дозвілля, лікувальні, фізіотерапевтичні заходи. Окрім корекційної і розвивальної роботи – проводяться заняття по арт-терапії, надаються послуги масажу, бальнеологічні процедури, механотерапія, ароматерапія, фітолікування, сенсорна інтеграція, працюють соляна і релаксаційна кімнати.

«Всі вихованці інтернату – особливі , у кожного – своя нелегка історія життя. Я дуже люблю їх, а вони люблять мене», – коротко і влучно підсумовує керівник – Марина Олексіївна.

/Files/photogallery/IMG-736874fa708c2872860b2804eb916880-V.jpg/Files/photogallery/IMG-217ba4de9cda63cca1f85875112ab683-V.jpg/Files/photogallery/IMG-a68c6738c9a0be6636d5b6142295e369-V.jpg/Files/photogallery/IMG-00a7e1235b4bf93f111e67ffbaede9ab-V.jpg

Ми розуміємо, що наш вчинок – це лише крапля в морі. І усім разом допомогти неможливо. Але діти і їхні радісні і щасливі очі від приїзду гостей говорять зовсім про інше. І навіть усі слова вдячності від колективу цього закладу не зрівняються з тихим, ніжним словом «дякую» та яскравими, повними щастя, посмішками дітей, які так на нас чекають.

Тому не будьмо байдужими. Світ навколо нас буде таким, яким ми його робимо. Він сповнений того, чим ми його наповнюємо. То ж давайте разом наповнювати його добром, радістю і любов’ю до оточуючих.

Микола Сколота,

педагог-організатор

Кiлькiсть переглядiв: 112