Всесвітній день здоров’я – 7 квітня.

Людина – найвищий продукт земної природи. Але для того, щоб насолоджуватися скарбами природи, людина має бути здоровою, сильною та розумною.
І. Павлов

Міжнародний святковий день, спрямований на залучення широкої громадської уваги до цих проблем і питань – Всесвітній день здоров’я, відзначається щорічно 7-го квітня.

/Files/images/изображение_viber_2021-04-07_16-09-55.jpg

Дата святкування приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, відомої нам під абревіатурою «ВООЗ», а точніше, дню прийняття статуту цієї організації. Вперше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань.

День здоров’я – це день нагадування, що кожна людина планети несе велику відповідальність за своє існування, а також кожен з нас повинен дбати про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких.

У 2 класі нашої школи відбувся тематичний урок «Здоров’я - найцінніший скарб", під час якого здобувачі освіти візуалізували своє розуміння здорового способу життя та попрацювали у зошитах «Абетка здорового харчування». Діти ознайомилися з групами важливих корисних елементів у продуктах харчування : вуглеводами, білками, жирами, мінеральними речовинами, вітамінами, створювали «картину своїх улюблених продуктів харчування», пограли у гру «Знайди вітаміни», вчилися визначати , які корисні елементи містить той чи інший продукт, складали асоціативний кущ «Складові здоров’я», розгадували « Загадки від бабусі Капусі», анаграми про спорт, філворд про види активного відпочинку, грали у гру з LEGO «Що означає бути здоровим?», «Збереженню здоров’я сприяє…», «Продовж прислів’я», а також ділилися з однокласниками рецептами улюблених страв. Мета проведення заходу - формувати у здобувачів освіти основні поняття здорового способу життя, почуття відповідальності за власне здоров’я, сформувати уявлення про соціальні та духовні складові здоров’я.

/Files/images/изображение_viber_2021-04-07_16-09-28.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-04-07_16-08-55.jpg

У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійного зберігання. Всім хворим – якнайшвидшого одужання. Медикам – хорошої матеріальної і технічної бази. Всім нам – бути здоровими і життєрадісними! Зі святом Вас!

Класний керівник Шовко А.В.

/Files/images/изображение_viber_2021-04-07_16-08-43.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-04-07_16-09-58.jpg1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 79