Всесвітній день води

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів.

Вода - невід'ємна частка життя. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот - рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Наше тіло на 80% складається з цієї унікального речовини, у водному середовищі відбуваються всі обмінні процеси в організмі.

Вода потрібна нам кожного дня - ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, миття, охолодження, нагрівання й майже на кожному етапі виробництва товарів.Для людини дуже важливо пити чисту воду - це одна з основних складових здоров'я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.


Зараз стає очевидним, що ми споживаємо дуже багато води, більше, ніж Планета може відновити і очистити.

Понад мільярд людей на планеті не мають доступу до чистої питної води і ще 2.6 мільярда відчувають нестачу води для потреб гігієни.

В Україні ми схильні думати, що брак питної води - проблема інших далеких країн. Але це не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується. До того ж, майже у всіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм, які забезпечують наші міста і села питною водою. Погане очищення і хлорування водопровідної води ставлять під загрозу наше здоров'я. Зміна клімату спричиняє додатковий тиск на наші водні запаси.

У 2 класі був проведений тематичний урок, на якому учні переглянули пізнавальний відеоролик, а також взяли участь у проведенні цікавих дослідів, пов'язаних з властивостями та значенням води в житті людини.

кл.керівник 2 класу Шовко А.В.

/Files/images/изображение_viber_2021-03-23_18-05-10.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-03-23_18-05-34.jpg_1.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-03-23_18-05-25.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 48